Bekijk hier de sterrenbeelden
en bijbehorende stenen

Alle sterrenbeelden en bijbehorende stenen

21 januari t/m 19 februari

Waterman

Turkoois

Turkoois brengt de Waterman evenwicht en helpt innerlijke rust te vinden. De edelsteen geeft daarnaast inzicht en stimuleert eerlijkheid en verantwoordelijkheid.

Amethist

Amethist stimuleert de Waterman om een balans in zijn/haar emoties te vinden. De steen laat de Waterman ontspannen, maar geeft ook vernieuwde inspiratie en zet toe tot creativiteit.

Aquamarijn

Aquamarijn helpt de Waterman in het nu leven. De steen stimuleert helderheid en focus, en laat de Waterman zaken afronden.

Aventurijn

Aventurijn is een kalmerende steen die de Waterman emotionele rust geeft. Daarnaast bevordert Aventurijn de besluitvaardigheid van de Waterman, maar ook zijn/haar creativiteit en het vinden van oplossingen.

20 februari t/m 20 maart

Vissen

Lapis Lazuli

Lapis lazuli geeft de Vissen zelfinzicht. De steen versterkt de eigen intuïtie en wil, en zet hiermee de Vissen aan om voor zichzelf te handelen en dit ook duidelijk te communiceren.

Maansteen

Maansteen versterkt de intuïtieve kracht van de Vissen. Daarnaast stimuleert maansteen de Vissen om eigen emoties en meningen te uiten.

Parel

Parel brengt de Vissen rust en verlichting. Parel kan de Vissen helpen om negativiteit te verwerken en inzicht in zichzelf te krijgen. Ook bevordert parel zelfacceptatie.

21 maart t/m 20 april

Ram

Agaat

Agaat geeft de enthousiaste en soms wat te impulsieve Ram rust en stabiliteit.

Granaat

Ook dieprode granaat geeft de Ram energie en bevordert je zelfvertrouwen, motivatie en drijfveer. Granaat biedt de Ram extra ondersteuning bij het uitwerken van projecten en ideeën.

Zonnesteen

Zonnesteen bevordert het zelfvertrouwen en optimisme van de Ram en doet positief naar het leven kijken. Heb je wat last van het “vallen van het blad”, dan is Zonnesteen dé steen om je er weer bovenop te helpen.

21 april t/m 20 mei

Stier

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Bij boosheid helpt de edelsteen de starre Stier om te vergeven. Bovendien versterkt hij ook de eigenliefde.

Rhodoniet

Rhodoniet geneest emotionele wonden en helpt zo de Stier om anderen te vergeven.

Citrien

Citrien is een zeer stimulerende steen die de Stier meer zelfvertrouwen en creativiteit geeft. Citrien helpt de Stier om dromen na te jagen.

21 mei t/m 21 juni

Tweelingen

Labradoriet

Labradoriet geeft rust en helpt de Tweelingen met beide voetjes op de grond te blijven. De steen versterkt bovendien de communicatieve vaardigheden en de zelfbescherming die de Tweeling zo eigen is.

Tijgeroog

Tijgeroog geeft de Tweelingen meer verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht in zichzelf. Hierdoor helpt deze steen om het overzicht te bewaren.

Bergkristal

Bergkristal is een zeer positieve edelsteen en stimuleert het bewustzijn en de concentratie van de Tweelingen.

Parel

Parel stimuleert eerlijkheid en helpt om de nieuwgierigheid van de Tweelingen om te zetten in wijsheid en inzicht. Ook absorbeert parel mogelijke negatieve emoties die de Tweelingen plagen.

22 juni t/m 22 juli

Kreeft

Aventurijn

Aventurijn brengt balans in de vele en diepe emoties van de Kreeft. Daarnaast stimuleert aventurijn besluitvaardigheid en creativiteit, waardoor je de kracht krijgt om keuzes voor jezelf te maken.

Rode Jaspis

Rode jaspis geeft de Kreeft vooral veel kracht. De edelsteen bevordert het geduld en het doorzettingsvermogen van de Kreeft, en stimuleert medeleven. Ook vermindert rode jaspis woede en de angst voor conflicten, en helpt hij de Kreeft om voor zichzelf op te komen.

Maansteen

Maansteen is een perfecte edelsteen voor de Kreeft. Zo heeft deze edelsteen de kracht om de emoties van de Kreeft te kalmeren, en versterkt hij ook de intuïtie.

23 juli t/m 23 augustus

Leeuw

Onyx

Onyx helpt de Leeuw met loslaten en zet negatieve gedachten om in een positieve levenshouding. De steen helpt de Leeuw om naar zijn/haar dromen te handelen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts vergroot het hart van de Leeuw. De steen helpt de Leeuw om zowel liefde te geven als liefde te krijgen, maar versterkt ook de eigenliefde van de Leeuw.

Tijgeroog

Tijgeroog weet de Leeuw te aarden in het hier en nu. De edelsteen helpt om het overzicht te bewaren en geeft zelfinzicht en verantwoordelijkheidsgevoel.

Citrien

Citrien geeft de Leeuw de mogelijkheid om zijn/haar energie weer op te laden. De edelsteen vergoot het zelfvertrouwen en nodigt de Leeuw uit om zijn/haar dromen na te jagen.

24 augustus t/m 22 September

Maagd

Amethist

Amethist helpt de Maagd te ontspannen. De edelsteen brengt de overactieve gedachten van de Maagd tot rust en stelt open voor inspiratie en creativiteit.

Aquamarijn

Ook aquamarijn is een kalmerende steen. De edelsteen draagt bij aan helderheid van geest en aardt de Maagd in het hier en nu. Daarnaast bevordert Aquamarijn de positiviteit die de Maagd soms even mist.

Tijgeroog

Tijgeroog geeft de Maagd zelfvertrouwen, versterkt het analytisch vermogen en maakt daadkrachtiger.

23 september t/m 22 oktober

Weegschaal

Onyx

Onyx is een kalmerende steen die de Weegschaal kan helpen om negativiteit los te laten. De edelsteen helpt ideeën en gedachten om te zetten in acties, wat de Weegschaal kan helpen bij besluiteloosheid.

Parel

Parel stimuleert een aantal eigenschappen die de Weegschaal belangrijk vindt, zoals eerlijkheid en begrip voor anderen. Ook versterkt parel de nieuwsgierigheid van de Weegschaal en zorgt voor een heldere geest.

Rozenkwarts

De Weegschaal houdt van liefde en romantiek, wat deze “steen van de liefde” erg belangrijk maakt voor dit sterrenbeeld. Rozenkwarts vergroot het hart van de Weegschaal en stimuleert om meer liefde te geven, niet alleen aan anderen maar ook aan zichzelf.

23 oktober t/m 21 november

Schorpioen

Agaat

Agaat zorgt ervoor dat de Schorpioen rust kan vinden en logisch kan nadenken, door zijn/haar emoties heen. De steen stimuleert om oplossingen te vinden.

Amethist

Amethist brengt balans tussen lichaam en geest. De edelsteen helpt de Schorpioen om rust te vinden bij heftige emoties en te ontspannen.

Labradoriet

Ook labradoriet is een beschermende edelsteen die de Schorpioen rustig maakt en opnieuw aardt na boosheid

22 november t/m 21 december

Boogschutter

Citrien

Citrien is een warme steen die het zelfvertrouwen van de Boogschutter positief beïnvloedt en het najagen van dromen stimuleert.

Granaat

Door zijn energie en enthousiasme durft de Boogschutter zichzelf voorbij te lopen. Granaat geeft in dat geval nieuwe energie en versterkt het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de Boogschutter.

Maansteen

Maansteen versterkt de intuïtie van de Boogschutter en kalmeert de drukke geest, wat meehelpt aan heldere gedachten.

Tijgeroog

Tijgeroog stimuleert het verantwoordelijkheidsgevoel dat de impulsieve Boogschutter soms mist. Ook aardt tijgeroog de Boogschutter en bevordert de edelsteen het analytisch vermogen. Verder is tijgeroog een beschermende steen voor reizigers, iets wat heel wat Boogschutters zijn.

22 december t/m 20 januari

Steenbok

Agaat

Agaat helpt de Steenbok innerlijke rust te vinden en even pauze te nemen. De edelsteen laat de Steenbok logisch en objectief nadenken en bevordert het vinden van oplossingen.

Bergkristal

Bergkristal is een positieve edelsteen die de emoties van de Steenbok kan verlichten en helderheid en inzicht geeft. Hierdoor stimuleert de edelsteen ook de concentratie en de doelgerichtheid.

Rozenkwarts

Rozenkwarts helpt de Steenbok zijn/haar hart open te stellen voor anderen en mensen sneller te vergeven.

Winkelwagen